Vadaspark - Szeged

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. Elsősorban veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része.

A földrészenkénti felosztásban elhelyezett tágas kifutókban hazai és távoli tájak állatai egyaránt megtekinthetők. Néhány állatfaj, mint például a foltos hiéna vagy a víziőz, Magyarországon csak itt látható. A négy és fél hektáros dél-amerikai bemutatóban például sörényes farkas sétál, a tavakban vízidisznók és tapírok fürdenek, a "pampán" a lámák vad őse, a guanakó együtt legelészik a kontinens jellegzetes futómadaraival, a nandukkal.

A nagymarák kölykeiket maguk ásta üregekben nevelik, nem egyszer szabadon. Az erdőben csuklyásmajmok ugrálnak fáról fára, a trópusi ház szabadtéri kifutóiban az ember tenyerében is elférő, apró selyemmajmok "csicseregnek". A vadasparkban megtekinthetők Afrika, Ázsia, Európa és Ausztrália jellegzetes és különleges állatai a zebrától a kétpúpú tevén át a hiúzig és a kengurukig. Érdekes a przewalski vadlovak csoportja, és sokáig el lehet nézegetni a fákon mozgó kis pandákat, a természetes környezetben nevelkedő gibbonokat és sziamangokat is.

A Dél-Alföldi Tanyaudvarban magyar háziállat fajtákkal, hagyományos építkezési módokkal ismerkedhet meg a látogató. Itt van lehetőség állatsimogatásra is. A park erdejében föllelhető a legtöbb hazai fafaj, cserje és sok lágyszárú növény is. Természetes rovar- és madárvilága is gazdag. Tavainál tanulmányozható a vízi, vízparti növény- és állatvilág.

Cím: Szeged, Kálvária sgt.
Telefonszám: 62/542-530
Nyitva tartás: nov. 1-márc. 31.: H-V 9-16;
ápr., okt.: H-V 9-17;
máj., szept.: H-V 9-18;
jún. 1-aug. 31.: H-V 9-19
Település ismertető
  • Szeged

    Szeged Csongrád megye székhelye, a Dél-alföldi Régió központja, Dél-kelet Magyarország legnagyobb települése,...

Szegedi és környéki programok

Szállások Szegedenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu