Tisza Szálló - Szeged

Az 1882-ben épült neoreneszánsz Tisza Szálló Szeged történelmi irodalmi és művészeti emlékhelye. Itt van a város legszebb hangversenyterme.

A Széchenyi tér keleti oldalán található a Tisza Szálló (mai nevén Tisza Hotel) impozáns épülete. A nagy múltú szálloda 1885-ben épült fel Jiraszek Nándor és Krausz Lipót tervei alapján.A szálló hivatalosan 1886. január 23-án nyitotta meg kapuit, így a hotel immár több mint száz éve a szegedi társasági élet egyik központja, s a város életében szerepet játszó üzleti vállalkozásoknak is helyet ad.

Nevét Tisza Kálmán 10 éves miniszterelnökségének tiszteletére kapta. A szálloda történetében a kultúra is fontos szerepet játszik: dísztermében, a szegedi zenei élet központjában, rendszeresen rendeztek bálokat, koncerteket, ahol zongorajátékával Bartók Béla többször is tapsra ragadtatta a közönséget. A szállodát 1949-ben bezárták, majd az 1963-as felújítást követően újra megnyitották. Új tulajdonosai 1992-ben a szállodát ismét felújították és a történelmi hangulatot megőrizve, azt modern szolgáltatásokkal kiegészítve nyitották meg újra a hotelt.

A Hotel Tisza ma a város és a régió legpatinásabb szállodája. Kedvező fekvése, különleges atmoszférája, század eleji hangulata méltán tette a város egyik legismertebb és legkedveltebb szállodájává.

Cím: Szeged, Wesselényi u. 4.
Telefonszám: 62/478-278
Település ismertető
  • Szeged

    Szeged Csongrád megye székhelye, a Dél-alföldi Régió központja, Dél-kelet Magyarország legnagyobb települése,...

Szegedi és környéki programok

Szállások Szegedenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu