Református templom - Szeged

látnivalók Szegeden

Református templom - Szeged

Az 1884-ben épített templom Schulek Frigyes tervei alapján készült. Az északnémet stílusú templomhoz 120 fokban csatlakozik három hajója, melynek metszéspontjában emelkedik a hatszögű huszártorony. A helyiek csak Kakas templomnak nevezik a Kálvin téri templomot. Ha az ember felnéz a torony tetejére elég hamar rájön ennek okára.

A Kálvin téri református templom Schulek Frigyes egyik legszebb alkotása. Az épület észak-német területekre jellemző gótikus stílusban épült 1884-ben. A templom kinézete azért érdekes, mert három hajója nem párhuzamosan fut, hanem 120 fokos szöget bezárva kapcsolódnak egymáshoz. Az összekapcsolódási pontban emelkedik a templom hatszög alapú huszártornya. A torony szép összhangban van a hajók tetőszerkezetével, a furcsa szögek ellenére.

A tervező egy szép jegenyefát is odatervezett a templom mellé, ami a tervekhez hűen oda is került a helyére. Később aztán ezt a fát kivágták, de akkor már akkora volt, mint a templom tornya. A legenda szerint később, amikor Schulek Frigyes a városban járt, és megtudta ezt, akkor megsiratta a gyönyörű fát. A templom egyik nevezetessége a torony tetején található kakas.

Nyitva tartás: telefonos egyeztetés szükséges

Cím: Kálvin tér 2.
Elérhetőség: 62/425-336
Település ismertető
  • Szeged

    Szeged Csongrád megye székhelye, a Dél-alföldi Régió központja, Dél-kelet Magyarország legnagyobb települése,...

Szegedi és környéki programok

Szállások Szegedenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu