Anna Fürdő - Szeged

A szegedi fürdőkultúra gyökerei a messze múltba nyúlnak. A méltán híres Városi Gőzfürdő 1896-ban a Millennium évében készült el törökországi tanulmányok után Ádok István kivitelezésében Steinhardt és Lang bécsi építészek tervei alapján eklektikus stílusban.

Az épületben nemenként elkülönülő közös gőz- és kádfürdőegységek üzemeltek. 1927-ben a város melegvizű kutat fúratott Pávai Vajna Ferenc geológus tervei alapján a gőzfürdő szomszédságában. Ebből a kútból tört fel 944 méter mélységből az Anna-kút vize, mely 49°C-os, és 1929-ben gyógyvízzé minősítették. A forrás fölé ivócsarnokot emeltek, és vizét a Városi Gőzfürdőbe is bevezették.

Az eredetileg tisztasági fürdőnek készült fürdő a gyógyászat irányában fejlődött tovább. 1933-tól már gyógyiszappal végeztek kezeléseket. 1938-ban nyilvánították a fürdőt gyógyfürdővé, Szegedet pedig fürdővárossá. 1942-től az orvosi szaktanácsadást és rendelést vezették be a fizikoterápiával együtt, majd 1950-től mozgásszervi rehabilitációs szakellátás is beköltözött a fürdőbe. 2004-ben a fürdőt felújították, melyben jellegét megőrizte ugyan, de ellátásában korszerűsítésekre került sor.

Az Anna Fürdőben külön részlegen található a wellness és a gyógyászati részleg. Az itteni gyógyvíz alkálihidrogén-karbonátos víz, mely összetételénél fogva reumatológiai betegségek, ízületi bántalmak, nőgyógyászati betegségek kezelésére ajánlott.

Cím: Szeged, Tisza Lajos krt. 24.
Település ismertető
  • Szeged

    Szeged Csongrád megye székhelye, a Dél-alföldi Régió központja, Dél-kelet Magyarország legnagyobb települése,...

Szegedi és környéki programok

Szállások Szegedenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu